As celebracións de festas en torno a unha mesa, sexan aniversarios ou calquera outro encontro entre familiares e amigos soen relacionarse con inxestas excesivas de alimentos pouco saludables. Pero isto non debe ser así, podemos empregar estas celebracións para fomentar hábitos de alimentación máis saudable, en especial entre os máis cativos da casa.
Consellos para celebracións máis saudables
- Propón alternativas ás lambetadas: Existen opcións máis naturais e saborosas que non precisan de gran preparación como os froitos secos, macedonia de froitas, bocadillos saudables, tomates cherries, aceitunas, queixos de untar, guacamole con nachos...
- Sustitúe os refrescos azucarados por zumes naturais ou batidos feitos con leite e froitas.
- Presenta dun modo atractivo os alimentos, en especial para os nenos: xeados con formas divertidas feitos con zumes naturais de distintas froitas, pinchos de froitas con chocolate fundido por enriba...
- Prepara sobremesas máis saudables, como tortas caseiras nas que empregues graxas máis saudables como o aceite de oliva virxe extra en vez da manteiga, tamén podes servir unha macedonia caseira, un pastel de froitas, iogur con amorodos....
- Evita preparar cantidades excesivas de comida: Ten en conta o número de convidados para logo non ter que tirar comida ó lixo.
- Non esquezas a saúde buco-dental: Lémbralle aos nenos a importancia de cepillar os dentes despois de comer, e máis, se inxeriron alimentos con azucre.
Receitas saudables para as festas de verán
Bocadiños de uvas
Ingredientes:
- Uvas
- Queixo (mellor fresco)
Preparación:
Insertar a metade da uva, un anaco de queixo e a outra metade da uva nun escarvadentes realizando un pequeno bocadillo.
Polos de cores
Ingredientes:
- Kiwis
- Zume de laranxa e de lima
- Sandía
- Melón
- Melocotón
- “Fideos” de chocolate ou chocolate
Preparación:
Bater as froitas na batidora por separado para respectar as cores. Poñer no fondo dos moldes de xeado ou de xeos do conxelador, os “fideos” de chocolate. Engadir os batidos de froitas e poñer un pau de xeado ou similar. Deixar no conxelador.
Mazá asada con “crocante” de frutos secos
Ingredientes:
- Mazás
- Leite evaporado
- Froitos secos variados
Preparación:
Lavar as mazás e secalas. Cun coitelo afiado elimínanse as pebidas interiores. Engadimos un pouco de canela no oco. Asamos as mazás no forno a 200º de 20 a 30 minutos ou no microondas (tapadas) entre 3 a 5 minutos. Incorporamos por riba un batido realizado con leite evaporado e froitos secos triturados.
Queres aprender a facer tamén un saboroso biscoito?
Visita este artigo no noso blog: Biscoito de limón