Nas primeiras etapas da vida, é común rexeitar algún alimento baseándose na aparencia, a textura ou o sabor. En moitas ocasións evítanse aínda sen probalos nunca. Isto corresponde a unha reacción normal no desenvolvemento, que debemos aceptar como unha etapa máis do seu proceso de aprendizaxe.
Para que esta actitude non se prolongue no tempo, podemos aplicar as seguintes estratexias á hora de facer a compra:
1.Ir ao mercado en familia sempre que se poida.
Os mercados ofrecen unha orixinal "clase práctica". As propiedades dos peixes e das froitas lémbranse mellor se as asociamos cos alimentos expostos. Podemos aproveitar as visitas ao supermercado para coñecer alimentos, comentar as súas propiedades e aprender a facer eleccións saudables.
2.Permitir que os máis cativos da casa fagan unha compra.
Podemos asignarlles unha pequena cantidade de diñeiro e deixar que elixan a froita ou o peixe. É un bo momento para facer comentarios acerca da frescura, propiedades ou da relación calidade prezo. Logo, podemos establecer certas regras "divertidas":
- Se fan a compra de froita e verdura, terán que comprar vexetais de varias cores diferentes.
- As persoas maiores estaremos "obrigados" (xa vez na casa) a probar os alimentos que compraron as nenas e nenos.
3.Observar, manipular e comentar aspectos dos alimentos.
Axudar a preparar a comida e realizar pequenas tarefas culinarias son aspectos que favorecen a aceptación de novos alimentos. Da mesma forma é aconsellable permitir que se manipulen, corten en anacos e corten os alimentos presentes no prato.
FONTES
OUTROS ARTIGOS RECOMENDADOS