Co obxecto de mellorar a función cardiovascular, promover o benestar dixestivo, contribuir á conservación da masa ósea e favorecer ao mantemento do peso dentro dos límites normais, as recomendacións xerais son:
Toma polo menos tres froitas ao día, unha delas rica en vitamina C (laranxa, limón, mandarina, kiwi, etc). Consume, ademais, dúas racións de verduras ao día, preferiblemente en cru e mesturando vexetais de moitas cores, e unha ou dúas racións de legumes á semana.
Acompaña as túas comidas de pan, arroz, e pasta de variedade integral. Combina legumes e cereais no mesmo prato, posto que, o valor nutritivo é moito maior.
Consume entre tres e catro racións de peixe á semana, polo menos dúas delas azul (xarda, xurelo, sardiña, atún, salmón, etc) e prepárao preferiblemente á prancha, ao forno, en papillote ou ao vapor.
Usa aceite de oliva para cociñar e aliñar.
Bebe de dous a tres litros de auga ao día para manter niveis axeitados de hidratación.
Diminúe o consumo de sal, así como, o consumo de azucres provintes de bebidas refrescantes, lambetadas e pasteis.