Un bo estado nutricional na persoa maior é determinante do seu estado de saúde. Saibamos como mellorar a calidade da dieta nunha convalecencia ou cando está inapetente.
A dieta no ancián inapetente ou convalecente
- Respecta os seus gustos e preferencias. Consente pequenos caprichos.
- Que coma pouca cantidade non quere dicir mala calidade nutricional.
- Cando hai dificultades de mastigación ou falta de salivación, debemos elixir alimentos como pasta (variedades de doada deglutición), arroz, lácteos, vexetais cociñados, peixe cocido, carne picada, sopas, cremas. Sempre que sexa posible, recoméndase non abusar dos triturados.
- É recomendable espesar os líquidos (xelatinas, fariñas) para previr risco de aspiración.
- Se hai dificultades para a deglutición, non sirvas comidas con 2 texturas diferentes, sólido e líquido, por exemplo sopa con tropezóns, leite con pan, iogur con anacos de froita, garavanzos en potaxe, polo perigo de atragoamento. Coida a temperatura a a que serves o alimento.
Artigos relacionados que poden interesarte:
Documentación de interese: