A capacidade antioxidante total
dos alimentos (CAT) que inxerimos a diario é un dato de importancia
crecente segundo os coñecementos actuais sobre a súa relación coa
prevención de numerosas patoloxías.
A roda antioxidante dos alimentos representa graficamente a
necesidade de consumir diariamente cantidades concretas dos máis
destacados alimentos con capacidade antioxidante: froita, pan,
patacas, hortalizas, cacao, legumes, froitos secos e aceite de
oliva.
Podes descargar a Roda Antioxidante dos Alimentos dende aquí
Non te oxides
A inxestión continua dos compostos antioxidantes (sobre todo
polifenois) contribúe á defensa contra o estrés oxidativo das
enfermidades crónicas.
Ademais das froitas e as verduras, son ricos en antioxidantes
algúns cereais como o trigo e a cebada, as améndoas, as noces, o
viño tinto, o té e algunhas herbas aromáticas e especias como o
cravo, a canela, o tomiño e o ourego.
O índice ORAC representa a capacidade antioxidante dos
alimentos.
Publicacións relacionadas que poden
interesarte: