Xente con vida

Aprende a sentirte ben 19/03/2012

Recomendacións para a muller de 30-50 anos

Vota:
Resultado:
(4 votos)
Compartir:
Non esperes máis e empeza a coidar a túa alimentación cunhas sinxelas recomendacións.
Sal
Recomendacións para a muller de 30-50 anos
  • Toma máis alimentos de orixe vexetal
  • Usa o aceite de oliva tamén para cociñar e fritir
  • Consume leite e derivados lácteos

As nosas recomendacións:

  1. Mantén o teu peso dentro dos límites razoables para a túa idade. Distribúe a inxestión calórica ao longo de todo el día en 4 ou cinco comidas lixeiras. Elixe gran variedade de alimentos pero reduce o tamaño das túas porcións. Evita os alimentos moi densos en azucre e graxas. Os produtos de bolería e os azucres débense evitar ou consumir de forma moi ocasional. Son unha fonte de calorías importante que contribúen ao aumento do peso. Se estás en sobrepeso, déixate aconsellar polo teu médico. Non inicies ningunha dieta sen consultarlle antes.
  2. alimentos variados Toma máis alimentos de orixe vexetal (variados e de todas as cores) e menos de orixe animal. Prepara máis pratos combinando legumes (garavanzos, lentellas e fabas) e hortalizas (cenorias, cebolas, tomates, pementos, allo) polo menos 2 veces á semana. Recorda que os alimentos vexetais diminúen o risco de padecer algúns tipos de cancro, retrasan o envellecemento, evitan carencias vitamínicas e contribúen a evitar o estrinximento.
  3. Consume leite e derivados lácteos. Se estás preto da menopausa toma 5 vasos diarios de leite o seu equivalente en iogures. Consume leite baixo en graxa. Os queixos graxos, de untar, as salsas, os produtos de repostería comercial e precociñada deben ser de consumo ocasional. Recorda que o calcio é un mineral fundamental para a formación e mantemento dos osos e dos dentes. Na idade próxima á menopausa pérdese moito calcio, que se non se repón pode favorecer o desenvolvemento de osteoporose.
  4. Usa o aceite de oliva tamén para cociñar e fritir, ademais de como aliño nas ensaladas.
  5. pescado Consume máis pescado que carne. Toma polo menos 2 porcións de pescado azul á semana. Recorda que o pescado proporciona proteínas de alta calidade, vitaminas e minerais moi necesarios para a súa saúde. Ademais, a súa graxa é moi beneficiosa para previr as enfermidades cardiovasculares.
  6. Prefire cortes magros de carne. Compra menos carnes vermellas, embutidos, friames e outros derivados cárnicos preparados en salgadura, ou afumados. Conserva as carnes frescas polo método de conxelación.
  7. Reduce progresivamente a sal que engades aos teus pratos Limita as conservas, alimentos precociñados, caldos e salsas comerciais. Aliña os teus pratos con herbas aromáticas, limón e outros produtos naturais.
  8. Os cereais, as patacas, as hortalizas e legumes deben ser a base da alimentación e consumirse a diario. Consume máis pan, arroz e pasta de variedade integral. A súa calidade nutricional é máis alta que os produtos elaborados con fariñas refinadas.
  9. Mantén un adecuado nivel de hidratación. . Toma auga abundante, infusións ou zumes de froitas naturais. Evita as bebidas azucradas e os refrescos.
Recomendacións especiais
  • • Se pensas quedar embarazada, acode ao teu médico para que che receite ácido fólico uns meses antes do embarazo xa que se demostrou que prevén as malformacións nerviosas do feto.
  • • Se habitualmente ten regras abundantes, tal vez necesites suplementos de ferro. Acode ao teu médico e coméntallo.
Publicacións relacionadas que poden interesarte:
Comentarios (2 respostas)
  • Xente con Vida o 19/11/2012 ás 18:13

    Ola, Beatriz. Para diminuír a probabilidade de contraer a enfermidade de Alzheimer así como outras demencias, principalmente as de orixe vascular, é preciso consumir: doses axeitadas de vitaminas dos grupos A, B, C e D e outros antioxidantes (xa que protexen ás células cerebrais dos radicais libres, tóxicos resultantes da oxidación. Podes consultar unha listaxe de alimentos ricos nestes nutrientes neste artigo da nosa web), levar unha dieta baixa en graxas e consumir peixe e aceite de oliva. Cómpre asegurar un estado nutricional axeitado, no que non haxa déficits nutricionais, e combinalo coa realización de actividade física de xeito regular. 

    Por outra banda, é recomendable manter un grao axeitado de estimulación mental e controlar de forma periódica os niveis de triglicéridos, colesterol e glucosa, ademais de vixiar a tensión arterial

    Se precisa información máis detallada, non dubide en consultar co seu médico de cabeceira. Unha aperta.

  • BEATRIZ RODRIGUEZ ALVAREZ o 06/11/2012 ás 13:01

    bOS DIAS: teño 46 anos, son unha muller san. Falase moito de tomar, avena, salvado de trigo, lecitina de soja... Como de todo, non asbuso das graxas. Non fago exercicio pero o chegar a casa despois de traballar, non paro porque vivo nunha aldea. Teño antecedentes familiares de enfermos de alzheimer. Que teño que engadir a miña alimentación? e en canto o alzheimer que debo de tomar? tamén penso na miña nai que ten 73 anos, que debe de tomar ela? Grazas

Deixa un comentario



 

¿Coñeces o teu índice de masa corporal (IMC)?​​

Os comités internacionais de expertos, recomendan o emprego do Índice de Masa Corporal (IMC) como un indicador orientativo do estado nutricional. Introducindo o teu peso e talla poderás coñecer o teu, e descubrir o nosos consellos saudables individualizados para ti.​​

Introduce os teus datos e calcula o teu IMC:

Kg.

m.


< voltar
O teu IMC é:
A OMS (Organización Mundial da Saúde)
establece como categoría do teu IMC:
BAIXO PESO​
​​
Sería convinte subir de peso cara ó rango de normopeso, xa que, contrariamente ó que moita xente pensa, o baixo peso pode ter consecuencias graves para a saúde.

< voltar
O teu IMC é:
A OMS (Organización Mundial da Saúde)
establece como categoría do teu IMC:
NORMOPESO​​
Tenta manter o teu peso actual, xa que te atopas nun peso adecuado para a túa estatura e, sobre todo, procura que os teus hábitos de dieta e exercicio físico sexan saudables.

< voltar
O teu IMC é:
A OMS (Organización Mundial da Saúde)
establece como categoría do teu IMC:
SOBREPESO I
Se o teu peso é estable, non padeces ningunha enfermidade asociada á obesidade e non se te acumula graxa no abdome, non é un sobrepeso preocupante. Podes manterte neste peso ou baixar cara un normopeso (IMC = 8,5 – 24,9), sempre e cando manteñas uns hábitos saudables de dieta e exercicio físico. Se algún dos anteriores puntos está presente, pola túa saúde aconsellámoste que perdas uns kilos ata situarte dentro do rango de normopeso.​
​​

< voltar
O teu IMC é:
A OMS (Organización Mundial da Saúde)
establece como categoría do teu IMC:
SOBREPESO II​
​​
Se o teu peso é estable, non padeces ningunha enfermidade asociada á obesidad e non se te acumula graxa no abdome, non é un sobrepeso preocupante. Poder manterte neste peso ou baixar cara normopeso, sempre e cando teñas uns hábitos saudables de dieta e exercicio físico. Se algún dos anteriores puntos está presente, aconsellámoste baixar entre un 5 e un 10% o teu peso, para poder mellorar o teu estado de saúde.​

< voltar
O teu IMC é:
A OMS (Organización Mundial da Saúde)
establece como categoría do teu IMC:
OBESIDADE I​
​​
A obesidade é unha enfermidade crónica que implica un exceso de grasa corporal e un incremento no risco de padecer certas enfermidades e trastornos fisiolóxicos, como a hipertensión arterial, diabetes e dislipemias, entre outras. Se xa padeces algunha enfermidade relacionada coa obesidade, ou se che acumula graxa no abdome, aconsellámoste que baixes de peso, alomenos un 10%. Así, poderás incluir novos hábitos saudables que axudarán a mellorar as patoloxías asociadas á obesidade. Se aínda non padeces estes síntomas, para previr posibles problemas de saúde, recomendámosche baixar de peso entre un 5 e un 10%, e coidar os teus hábitos alimentarios e de práctica regular de exercicio físico.

< voltar
O teu IMC é:
A OMS (Organización Mundial da Saúde)
establece como categoría do teu IMC:
OBESIDADE II​
​​
A obesidade é unha enfermidade crónica que implica un exceso de grasa corporal. E, neste caso, habitualmente vai acompañada dalgunha enfermidade asociada. Se é así, por razons de saúde, é necesario baixar de peso entre un 20 e un 30%, tendo en conta as patoloxías que poidan relacionarse coa obesidade. Así mesmo, é imprescindible establecer uns hábitos saudables alimentarios e de exercicio físico, que se vaian instaurando de xeito progresivo e de por vida. Se, por sorte aínda non padeces algunha enfermidade relacionada coa obesidade e non se che acumula graxa no abdome, comeza baixando un 10% de peso, sen esquecerte da importancia duns bos hábitos.​

< voltar
O teu IMC é:
A OMS (Organización Mundial da Saúde)
establece como categoría do teu IMC:
OBESIDADE III​
​​
A obesidade é unha enfermidade crónica que implica un exceso de graxa corporal. E, neste caso, habitualmente vai acompañada dalgunha enfermidade asociada. Por razons de saúde, é necesario baixar de peso entre un 20 e un 30% do teu peso actual, tendo en conta as patoloxías que poden relacionarse coa obesidade. Asi mesmo, é imprescindible establecer uns hábitos saudables alimentarios e de exercicio físico, que se vaian instaurando de xeito progresivo e de por vida.