Durante o embarazo as necesidades nutricionais son maiores que noutras etapas da túa vida, pero non é necesario “comer por dous”. Do mesmo xeito que nas outras etapas, a dieta debe ser saudable, variada, equilibrada e cunha boa distribución ao longo do día, para que así poida suministrarlle ao feto todos os elementos necesarios para o seu axeitado desenvolvemento.
A alimentación das nais, mesmo desde antes da xestación, é fundamental para alcanzar un estado óptimo de saúde materno-infantil. Unha boa alimentación neste período contribúe a diminuír o risco de padecer certas enfermidades, tanto na nai como no bebé.
As necesidades nutricionais do feto son maiores a medida que vai progresando o embarazo, sendo maiores as necesidades de alimento durante o último trimestre.
Non se trata de deseñar unha dieta especial para o embarazo, senón simplemente de coñecer a diversidade de propiedades dos alimentos e así mellorar a calidade e variedade das comidas.
A dieta durante as distintas etapas do embarazo debe conter as calorías, vitaminas e minerais suficientes para asegurar un bo estado nutricional da nai e do feto.
Nesta etapa recoméndanse unhas pautas nutricionais sinxelas como as que vemos na seguinte imaxe.
FONTES